Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu e de ajuns sa accesati fondurile pentru agricultura, faceti ceva util cu ele!

nu-e-de-ajuns-sa-accesati-fondurile-pentru-agricultura-faceti-ceva-util-cu-ele

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, afirma ca obiectivul Romaniei nu este de a absorbi fonduri europene, ci de a face ceva in urma absorbtiei acestora, importante fiind rezultatele obtinute, mai ales in ceea ce priveste mediul rural.


Dacian Ciolos a declarat, joi, la o conferinta pe teme de agricultura durabila organizata la Cluj-Napoca de Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV), ca in ceea ce priveste agricultura Romania nu se confrunta cu riscuri de pierdere a fondurilor europene daca se mentine ritmul actual.

El a spus ca in ceea ce priveste agricultura problemele nu sunt atat de mari, cel putin legat de platile directe si ca atat timp cat Agentia de Plati si Interventii in Agricultura functioneaza bine, nu sunt probleme de absorbtie "cantitativa".

In opinia lui Ciolos, problemele ar putea fi de ordin calitativ, fiind important de vazut rezultatele.

"Ar trebui sa ne punem intrebarea si ce rezultate se vad dupa un an, doi de utilizare a fondurilor europene in mediul rural. Cred ca aici este de lucru si pe partea de dezvoltare rurala este important sa finantam proiectele, dar trebuie sa vedem si rezultatele ca sa putem gandi pentru viitoarea perioada bugetara care ar fi prioritatile", a mentionat Ciolos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Din punctul de vedere al absorbtiei bugetului, pe agricultura nu sunt riscuri de pierdere a fondurilor europene daca se mentine ritmul, nu sunt riscuri de a pierde fonduri, asa cum sunt riscuri pe fondurile structurale. Cred ca nu trebuie sa ne multumim doar cu absorbtia cantitativa a fondurilor, ci important este sa vedem si rezultatele pentru ca, altfel, ne putem trezi dupa sapte ani de utilizare a fondurilor europene ca in mediul rural, din 2014, reincepem discutia pe aceleasi probleme - infrastructura, capacitate de procesare, organizarea agricultorilor, organizarea pietei. Cred ca obiectivul Romaniei nu e de a absorbi fonduri, ci de a face ceva in urma absorbtiei fondurilor respective", a mai spus Dacian Ciolos.

Comisarul european pentru Agricultura a precizat ca fondurile europene "nu sunt un scop in sine, ci un instrument pentru atingerea unor obiective".

Ciolos a participat, joi, la Cluj-Napoca, la deschiderea conferintei Consortiului European al Universitatilor de stiinte ale Vietii (CASEE) cu tema "Agricultura durabila si productia alimentara in regiunea Dunarii", organizata de USAMV Cluj-Napoca.

Comisarul european pentru Agricultura urmeaza sa se intalneasca, in cursul zilei de joi, cu rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB), Ioan Aurel Pop, si sa viziteze cooperativa crescatorilor de vaci din Gherla. Vineri, Dacian Ciolos va vizita Targul International de Agricultura si Industrie Alimentara - Agraria, deschis la Expo Transilvania din Cluj-Napoca.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016